Een V-ticket gekocht voor het livestream kijken van een voorstelling? Lees hier hoe het werkt.
----

Als ons land weer op gang komt, dan zal dat in de vorm zijn van de ‘anderhalvemetersamenleving’. Terug naar ‘normaal’ zit er voorlopig niet in. En dus zijn we druk bezig met het bedenken van aanpassingen.

De zaalcapaciteit zal met de 1,5 meter norm flink verminderen. Naast de normale e-tickets gaan we in het nieuwe seizoen dan ook V-tickets verkopen. Het V-ticket staat voor Video, Virtueel en ook Virus. Met het V-ticket is het mogelijk om live een theatervoorstelling bij te wonen. En dit thuis op de bank. Alleen, met je partner of het gezin via streaming live meegenieten van daarvoor geselecteerde voorstellingen.

Na het uitbreken van het coronavirus heeft Posttheater haar eerder ontwikkelde plan de ‘gridkijker’ weer opgepakt. De gridkijker is ooit ontwikkeld om derden (regie, producent en anderen) live met de voorstelling mee te laten meekijken zonder naar het theater te gaan. Dit was met name bedoeld voor voorstellingen in de try-out fase. Nu zetten we deze livestream op om tijdens de coronamaatregelen deels van de zaal fysiek te vullen met bezoekers en deels middels een V-ticket.

De kopers van een V-ticket krijgen 10 minuten voor aanvang een link gemaild waarmee zij de voorstelling vanuit thuis via de livestream kunnen volgen. De prijs is enkele euro’s goedkoper en geeft bovendien de mogelijkheid om met alle aanwezigen in de huiskamer de voorstelling te volgen.

Om de sfeer van het theater in stand te houden worden de eerste 2 rijen ook in beeld gebracht. Natuurlijk is het niet te vergelijken met de theaterbeleving in de zaal, maar het geeft wel de mogelijkheid voor de artiesten om te spelen en voor het publiek om hun favoriete artiest te zien.

Ook voor na de Coronacrisis geeft het de mogelijkheid aan mensen, die om welke reden dan ook niet naar het theater kunnen komen, de voorstelling bij te wonen. Het is een aanvulling op de traditionele kaartverkoop.

Pers: