Eric Beekes vertelt en zingt over zijn ontmoetingen met DIVA’S: Adèle Bloemendaal, Simone Signoret, Sonia Gaskell, Caterina Valente, Hetty Blok, Liesbeth List, Ramses Shaffy, Leonard Bernstein e.a.

 

“…een diva is als de zon waaraan je je kunt verwarmen,maar als je te dichtbij komt verbrand je.”

 

"Al van jongs af aan heb ik bewondering voor 'grote namen', 'sterren' en 'diva’s' in het theater en in de film. In dit programma benoem ik tien namen. Er zijn er natuurlijk veel meer, maar ik heb deze keuze gemaakt omdat ik ze van zeer dichtbij zelf heb mogen meemaken. Een diva is voor mij een vrouw, of een man, die in wezen onbereikbaar is. Zij of hij heeft een specifiek talent, waar je niet omheen kan.Ze dwingen aandacht af, zijn vaak egocentrisch van aard en worden bijna altijd op een voetstuk gezet. Een diva wordt bewonderd op het toneel, maar is vaak eenzaam in de kleedkamer. Ze houden afstand tot een ander, ze hebben iets begeerlijks, iets ongrijpbaars en dragen vaak een geheim met zich mee waar je nooit helemaal achter komt. Juist dat vind ik spannend en intrigerend. Ik wilde tot hun kern komen."

Eric wordt begeleid door pianist Wolfgang Maiwald

 

Een kaartje is inclusief een kopje koffie of thee voor aanvang van de voorstelling.

 

Eric Beekes kreeg na drie jaar lessen gevolgd te hebben op de theaterschool in Amsterdam een rol aangeboden door Henk van Ulsen in het toneelstuk Madame Jatzkowa. Spoedig volgde een rol in Doos Mao Doos, het eindexamenproject van regisseur Gerardjan Reijnders, De Dodendans van Distler in een choreografie van Sonia Gaskell en de oprichting van een eigen toneelgezelschap De Bastaard, samen met actrice Simone Ettekoven. Het was de aanzet tot een veelzijdige carrière. Voor TV speelde ERIC BEEKES onder meer in de series Dubbelleven, De Dageraad, Sjans en in de Vlaamsche Pot. Films waarin hij speelde waren o.a. De Bloedbank, De Kassière en Two in the Amsterdam rain. In een totaal andere sfeer, poëzie, en zang, speelde hij tet succesvolle kinderconcerten Droomwolken en Koffers vol Annie. Recent speelde hij de rol van Lieve Jongen, in de musical over de Zangeres zonder Naam. Voor zijn inzet voor jeurgdtheater werd Eric Beekes in 2007 onderscheiden door de Universal Peace Federaton for Children.