Grote Zaal
20:30 uur
€19,75

zet in je agenda

deel deze voorstelling

deel deze voorstelling

Het Leids Cabaret Festival heeft het roer omgegooid!

Normaal gaan de finalisten ná het Leids Cabaret Festival op tour langs de theaters met de Finalistentour.

Door alle onzekerheid van de afgelopen periode, en de bijbehorende beperkingen, heeft de organisatie echter besloten om de volgorde om te gooien; eerst het land door en pas daarná het festival.

 

Half februari werden er na twee spannende auditiedagen vijf verrassende deelnemers geselecteerd:

Piet van Eeghen

Standje Graf (Robbie Aldjufri en Tom Afman)

Stefan Hendrikx

Céline Schrama

Iris Vlutters

 

De line-up deze avond bestaat uit: Standje Graf, Piet van Eeghen en Iris Vlutters.

 

Het speelplezier spatte van het podium af. Eindelijk konden ze in een volle zaal spelen, met ècht publiek. Je zag iedereen opbloeien. Inclusief het publiek zelf.

Het Leids Cabaret Festival gunt deze beginnende cabaretiers een extra lang traject richting de (halve) finale. Om zich aan te laven.

 

Vanaf 4 maart zie je dus in plaats van de finalisten, 3 halve finalisten op deze avonden. Zij gaan in wisselende samenstelling met het Leids Cabaret Festival On Tour door het land en eindigen op 3 en 4 juni in de Leidse Schouwburg met de Halve & Finale.


2022 wordt een mooi jaar voor t Leids!

Kom je ook alvast een voorproefje nemen.... ?!

 

---

 

Het Leids Cabaret Festival is sinds 1978 een vooraanstaand podium voor jong cabarettalent. Gevestigde namen zoals Erik van Muiswinkel, Lebbis, Dolf Jansen, Najib Amhali, Wim Helsen, Micha Wertheim en recenter Tim Fransen, Kasper van der Laan en Lisa Ostermann begonnen ooit hun carrière op het toneel van de Leidse Schouwburg.