BuitenPodium
20:00 uur
€19,75

zet in je agenda

deel deze voorstelling

deel deze voorstelling

Deze voorstelling vindt plaats op de BuitenPost, het overdekte theaterterras van het Posttheater deze zomer.

 

Cabaretfenomeen des Vaderlands Katinka Polderman komt speciaal voor u haar lockdownhol uitgekropen met bewezen waar en misschien ook wel wat nieuws. Wat ze precies gaat doen staat nog niet helemaal vast, maar dat het gortdroog zal zijn en dat er een gitaar aan te pas zal komen wel.

 

Glodi Lugungu werd door De Volkskrant uitgeroepen tot hét comedytalent van 2020.  Dit wordt hét jaar voor Glodi Lugungu. Hij heeft er zin in. Eindelijk mag hij doen waar hij daarvoor alleen van droomde: zijn eerste avondvullende theatershow maken.

Glodi Lugungu neemt je met zijn onverwachte opvattingen en hilarische verhalen altijd net even mee naar de andere kant van het verhaal.  

 

Hij groeide op in het Brabantse dorp Dommelen in een gezin van 9 kinderen. Hij werd opgevoed als voetballer, maar zijn vrienden zagen in hem een jongen die meer thuishoort op een podium, dan op het voetbalveld. “Glodi maakte zijn verhalen vaak mooier dan ze waren. Of hij verzon dingen. Kwam hij thuis van voetbal, zei hij dat hij drie keer had gescoord. Belden zijn ouders de trainer, had hij niet eens gespeeld.”  

 


Merijn Scholten
ken je misschien van De Partizanen, het duo dat hij begon met goede vriend Thomas Gast. Ze wonnen jury- en publieksprijs op Leids Cabaretfestival, een Neerlands Hoop voor beste debuutprogramma en sloten twee jaar lang de week af bij De Wereld Draait Door. Voor hun laatste voorstelling, het met 5 sterren bekroonde Het Leven an Sich, schreef Merijn tekst en muziek. De trilogie was af. Het project Partizanen ten einde.

Nu gaat hij terug naar de basis.

Alleen, omdat we dat nou eenmaal zijn.

Hou hem in de gaten. Hij doet dat ook met u.

 

----

 

In de middag tussen 17:00 en 18:00 uur is er de Elektra Podcast Live. De entree € 5,00 inclusief inclusief een drankje.

 

In de Elektra Podcast praat stand-up comedian Wouter Monden elke week met een cabaretier of comedian over de slechtste, raarste en meest opmerkelijke shows uit hun carrière.

Voorbeelden? René van Meurs die optrad op een kinderboerderij, Bert Visscher die was buitengesloten op het dak van een theater, Karin Bloemen op een boot vol criminelen of Richard Groenendijk die opeens een ontzettend dronken man naast zich op het podium had staan.

 

Tijdens Elektra Podcast Live neemt Wouter een aflevering op met een gast en kan jij heerlijk comfortabel met een drankje erbij meeluisteren. Iedereen krijgt een koptelefoon zodat je ongestoord en onder afleiding kunt luisteren en lachen. Bij deze editie is Glodi Lugungu te gast tussen 17:00 en 18:00 uur.