BuitenPodium
20:00 uur
€19,75

zet in je agenda

deel deze voorstelling

deel deze voorstelling

Let op: de voorstellingen op theaterterras de BuitenPost gaan naar binnen. Vanwege de aangescherpte maatregelen mogen wij helaas geen evenementen meer organiseren op het theaterterras. 

 

Thijs Kemperink - “Opscheppn hef alleen zin aj honger hebt!”

 

Het is tijd voor meer positiviThijs.

 

Nederland zit in een crisis. Het land zit deels op slot en elke dag horen we nare berichten. Normaliter ga je dan naar het theater om de waan van de dag even te vergeten. En ja. Dit kan ook nog, zij het slechts voor 30 personen. Dat weerhoudt Thijs er niet van om op te treden. “Lachen is gezond en dat kan een mens goed gebruiken. En als mensen lachen word ik gelukkig. Win-win situatie!”, aldus Thijs.

En dus ging hij in de 5 programma’s die hij tot nu toe heeft gemaakt op zoek naar de overeenkomsten van die programma’s. Al die programma’s zijn namelijk geschreven door een Twentse kijk op zaken. Doe maar normaal, dan doe je al gek genoeg. Ofwel; ‘Opscheppn hef alleen zin aj honger hebt.’

 

Het nieuwe normaal is gekker dan ooit, dus even een uurtje oud normaal kan geen kwaad. Geen rode draad, geen moeilijk verhaal. Gewoon een uur keihard lachen!

 

---

 

Tobi Kooiman - Best Of

 

Tobi Kooiman is cabaretier, stand-up comedian, wiskundige en stoïcijn. Hij probeert met zijn gevoel voor logica levensvraagstukken en alledaagse kwesties te tackelen, ziet (non-)causale verbanden en ontrafelt statistiekmisbruik. Helder toch?

Op het podium wel; daarbuiten brengt het hem steevast in wonderlijke situaties. Hij neemt op de koop toe dat het publiek ongegeneerd door zijn verhalen heen lacht.

 

‘’Tobi Kooiman strooit met een spervuur aan grappen, die bijna allemaal raak zijn. (…) Een waar feest voor de theaterbezoeker.” Aldus de jury van Cameretten. Een uitverkocht Oude Luxor Theater bekroonde hem dan ook met de Publieksprijs.

 

De Volkskrant tipte hem als een van de drie grootste comedytalenten van 2021, het jaar waarin hij solo gaat met zijn eerste voorstelling: ‘Best Of’.

 

Tobi komt er aan, en snel ook. Mis dit grote talent niet.