Kleine Zaal
20:00 uur
€17,75

zet in je agenda

deel deze voorstelling

deel deze voorstelling

Vanwege de verlengde lockdown blijft het theater helaas gesloten tot en met 2 maart. Deze voorstelling, oorspronkelijk gepland op zaterdag 11 april 2020 en vanwege de coronamaatregelen verplaatst naar 19 februari 2021, wordt nogmaals verplaatst naar 23 april 2022. Een up-to-date overzicht vind je online op posttheater.nl/informatie/programma-wijzigingen.

 

Met 13 jaar zoenen, 17 ontmaagd worden, 23 afstuderen, 24 samenwonen, 25 trouwen en tussen de 26 en 30 jaar 3 kinderen krijgen. EVA wil het leven zo optimaal en zoveel mogelijk leven. Sterker nog daar heeft ze een formule voor geschreven. Zodat je het leven kunt leven in het kwadraat. En dan houdt het leven zich niet aan haar formule.

 

EVA haar broer krijgt een ernstig ongeluk en van de een op andere dag zet ze haar eigen leven stil, om te zorgen voor zijn leven. Ze slaat haar pubertijd over en maakt, geheel niet volgens de planning, haar relatie uit, omdat ze nog iets in te halen heeft. Maar werkt dat wel zo?

 

EVA is door het Delft Fringe Festival geselecteerd als één van de drie beste acts van het afgelopen seizoen, aangekondigd als “opkomend talent dat we in de gaten moeten houden” en bestaat uit een 4-koppige band. Bestaande uit een contrabassist, violiste, toetsenist en Eva, die de verhalen verteld en zingt (en ook op de gitaar en ukelele speelt).

 

Leven² is een persoonlijke kleinkunst voorstelling, zo persoonlijk dat het universeel wordt. EVA balanceert constant op een dunne lijn. Van “wat zwaar”, naar schaterlachen maar niet weten of dat wel kan. Zo pleit EVA voor een partij voor de doden. Waarna ze zich vervolgens afvraagt hoe een vogel, die horizontaal vliegt, op een verticaal raam kan poepen. Komt met een theorie en dat zij eigenlijk ook wel wat meer van die vogel zou willen hebben. En zo is EVA ontwapenend met bovenal prachtige liedjes.

 

 

  

  

Toetsen: Sander Bos

Contrabas: Jory de Kort

Viool: Jet Verkade

Tekst, spel, zang, gitaar & ukelele: Eva Bos

 

 

Website