Grote Zaal
15:00 uur
€ 22,75

zet in je agenda

deel deze voorstelling

deel deze voorstelling

Moederdag Matinee

 

Na het grote succes van haar programma “Liedjes die niet mochten” komt het Nederlied Ensemble uit Amsterdam met een nieuwe verrassende voorstelling. Een programma met de mooiste liedjes van iconische artiesten. Liedjes van grootheden die we nooit mogen vergeten.

Laat je ontroeren, word blij, lach of word getroost door de meest bijzondere liedjes van Ramses Shaffy, Paul van Vliet, Rob de Nijs, Wim Sonneveld, Jules de Corte, Herman van Veen, Jasperina de Jong, Robert Long, Adele Bloemendaal, Annie MG Schmidt, Jean Louis Pisuisse, Koos Speenhof, Bram Vermeulen en anderen.

 

De liedjes zijn niet willekeurig gekozen! Ze komen voort uit de herinneringen en verhalen van onder andere Youp van 't Hek, Freek de Jonge, Ruud Bos, Stef Bos, Ivo de Wijs, George Groot, Gerard Cox, Joke Bruijs, Karin Bloemen, Jan Boerstoel, Kick van der Veer, Joost Nuissl en Jacques Klöters. Zij hebben allen een liedje ingebracht waar een persoonlijk verhaal aan vast zit. Ook de ensembleleden vertellen een persoonlijk verhaal bij hun liedjes.

 

Bij Nederlied gaat het over de juweeltjes uit de schatkist van Nederlandse cabaret-, theater-, kleinkunst- en musicalliedjes. In het Nederlied Ensemble zitten de artiesten die deze liedjes over het voetlicht kunnen brengen. Kleinkunstenaars en liedjeszangers die vanuit het hart zingen.