Het klinkt als een fout sprookje: de vrouw die gered moet worden en het vieze mannetje. Maar nog altijd is dat het dominante beeld van sekswerkers en hun klanten in onze maatschappij. Door het taboe en beperkte representatie rondom betaalde intimiteit is er maar weinig ruimte voor de diverse perspectieven van de mensen die zélf deel uitmaken van de wereld van sekswerk. Een wereld die – weten zij – allesbehalve in één beeld te vangen is.

 

Van vluggertjes en puur verlangen tot bijzondere lange nachten en intieme relaties. Wat maakt de relatie tussen sekswerker en klant uniek? Gebaseerd op ervaringen van sekswerkers en hun klanten ontvouwt zich in de voorstelling LOVE ME BY THE HOUR een veel breder beeld van sekswerk. Voorbij het cliché van het rode licht, richten we de spotlight op degenen voor wie intimiteit – om welke reden dan ook – een kwestie van vraag en aanbod is. Met rode oortjes, maar zonder schaamrood op de wangen, is deze muzikale bewegingsvoorstelling een ode aan de vele vormen van betaalde intimiteit.

 

 

Over Speels Collectief

Speels Collectief is een divers, mixed-abled theatergezelschap. We bevragen de norm, zoeken verwondering en omarmen het ongewone. Het gezelschap gaat uit van ieders individuele mogelijkheden en onmogelijkheden en maakt van daaruit theater. Mensen die niet of weinig gerepresenteerd worden krijgen een podium. Daardoor verandert de beeldvorming, ook over actuele thematiek als inclusie en participatie. Via de kunst wordt gezocht naar openheid en verwondering. Wij stellen onze groepen zo divers mogelijk samen om een zo breed mogelijk palet aan perspectieven te tonen. Door deze perspectieven naast elkaar te plaatsen, bevragen we de norm. Tegelijkertijd willen we voor onze performers de mogelijkheden vergroten om deel te nemen aan de culturele wereld.