Kleine Zaal
20:30 uur
€ 19,25

zet in je agenda

deel deze voorstelling

deel deze voorstelling

try-out

 

Yunus Aktas is geboren en getogen in Barneveld. In 2022 heeft hij alle prijzen gewonnen bij het Cameretten Festival. Daar kan je hem van kennen. Je kan hem ook kennen van zijn optreden in de Avondshow Stand-ups met Arjan Lubach op televisie. Of uit Toomler in Amsterdam. Maar de kans is groter dat je hem helemaal niet kent. Dat maakt Yunus niet uit.

 

Volgens Albert Camus is het leven inherent zinloos en worden mensen geconfronteerd met absurditeit omdat ze zoeken naar betekenis in een wereld die geen intrinsieke betekenis lijkt te hebben. Niet dat Yunus weet wat intrinsiek betekent, maar dat maakt voor de voorstelling niet uit. Een held is - volgens Camus én volgens Aktas - iemand die zich bewust is van de absurditeit, maar toch verzet biedt. Daarom dit debuutprogramma. Volgens Yunus maakt de titel van deze voorstelling niet uit. Het maakt hem ook niet uit of je komt kijken. Hij gaat toch wel spelen. Elke avond weer.

 

En ook al maakt het Yunus niet uit, zouden wij, de directie en medewerkers van Posttheater, het toch leuk vinden als je komt kijken naar Maakt niet uit.

 

“Yunus heeft de lachers op zijn hand, hij is een innemende persoonlijkheid en zijn droogkomisch talent is groots.” Jury Cameretten Festival