Grote Zaal
20:30 uur
€19,50

zet in je agenda

deel deze voorstelling

deel deze voorstelling

Met De Staat van Babylon duikt Stormkamer in ‘afgehaakt Nederland’. Een begrip dat steeds vaker voorkomt en gaat over de mensen die niet meer geloven in het systeem of de democratie. Waarom haken mensen af en waarvan haken ze af?

 

De Staat van Babylon is een beeldende en muzikale vertelling waarin we een burger ontmoeten. Hij heeft een kippenhok gebouwd en verneemt dat hij daar een vergunning voor moet aanvragen. Hij raakt verstrikt in het complexe systeem van de besluitvorming en maakt daarmee een lange omweg langs verschillende werelden. Waar zal het proces hem brengen?

 

Met De Staat van Babylon duidt Stormkamer de complexiteit van onze samenleving en het effect dat het heeft op ons vertrouwen. Hoe verhouden wij ons tot mensen die er anders over denken? En wanneer is de grens bereikt en haken we af?

 

De Staat van Babylon is het vervolg op ‘Een kosmische ontmoeting’, een voorstelling over complotdenken. De Staat van Babylon speelde in 2023 in de theaters en in aanloop naar de Europese verkiezingen wordt de voorstelling hernomen.

 

 

Met de Gelrepas naar deze voorstelling

Heb je een Gelrepas? Dan kost een kaartje voor deze voorstelling € 12,50.
Mail je bestelling en 19-cijferig kaartnummer naar administratie@posttheater.nl, dan verwerken wij je bestelling.