Hybride Theater in de zorg

Deze voorstelling is een onderdeel van de pilot ‘Hybride Theater in de zorg’. Een samenwerking tussen Posttheater en de DrieGasthuizenGroep om cultuur voor ouderen in de zorg toegankelijk te maken. Binnen de pilot worden de voorstellingen tegelijkertijd live gespeeld in het Posttheater en vanuit de studio gestreamd naar de verschillende locaties van de DrieGasthuizenGroep.

 

Benen die ooit sterk waren, glad en aantrekkelijk, maar nu eerder aan pudding doen denken. Glimlachen naar je jarige zoon, die vol verwachting wacht op zijn vader, waarvan je weet dat hij niet komt omdat hij elders de bloemetjes buiten zet. Een moeder die jou niet loslaat waardoor je gevangen zit in haar liefde. Of juist een moeder die de witte mattenklopper gebruikt om haar kinderen duidelijk te maken wie in huis de baas is.

 

Persoonlijke verhalen

Wat is VEERKRACHT voor jou? Wanneer werd er VEERKRACHT gevraagd? En hoe gaat  je om met nieuwe tegenslagen? Deze en meer vragen komen aan bod in de bijzondere theatervoorstelling genaamd 'VEERKRACHT', die geïnspireerd is door persoonlijke verhalen van 140 ouderen.


De verhalen zijn op een mooie  wijze omgezet in een meeslepende theatervoorstelling die het publiek laat lachen, nadenken en ontroeren. Het is een eerbetoon aan de menselijke veerkracht die ons in staat stelt om zelfs in de moeilijkste tijden op te staan en door te gaan.

 

Kom naar voorstelling 'VEERKRACHT'

De voorstelling is te zien op zaterdag 11 en zondag 12 november in Huis van Puck en op woensdag 22 november in het Posttheater. Is het, om welke reden dan ook, niet mogelijk om naar het theater te komen, dan kunt u op 22 november met een V-ticket de voorstelling vanauit huis live bijwonen.
Het belooft een bijzondere ervaring te worden waar scènes worden afgewisseld met poëzie, zang en stiltes.

 

Theaterproject VEERKRACHT voor én door ouderen

Actief meedoen met alles wat er bij een voorstelling komt kijken, dat is het idee achter theaterproject VEERKRACHT. Van theaterlessen en zanglessen volgen, maken van decor en kostuums tot meedoen aan de voorstelling zelf. Overal zijn ouderen bij betrokken en dat komt allemaal samen in  de theatervoorstelling “VEERKRACHT”.

Mis deze bijzondere theatervoorstelling volledig gemaakt door ouderen niet! Laat je inspireren door de kracht en moed van het delen van hun persoonlijke verhalen en door de ouderen die zelf op het podium staan.

 

Theaterproject VEERKRACHT is een samenwerking tussen Huis van Puck, DrieGasthuizenGroep, SWOA en theatermaker Boaz Boele. Het project wordt mede mogelijk gemaakt door het Lang Leve Kunst Fonds,  Fonds voor Cultuurparticipatie en Rozet.