Grote Zaal
20:30 uur
€22,75

zet in je agenda

deel deze voorstelling

deel deze voorstelling

Theatermaker, performer en muzikant Saman Amini is terug met een succestournee van zijn eerste cabaretsolo. In Saman Amini’s Integratieplan zet hij op hilarische, intieme en met vlagen pijnlijke wijze uiteen hoe we omgaan met elkaar in deze multiculturele samenleving.

 

Gewapend met persoonlijke verhalen en een veelheid aan sketches en songs neemt Amini ons mee op zijn reis naar het ‘Nederlanderschap’. Van zijn kinderjaren in Teheran, zijn tijd na het AZC in Brabant tot aan zijn studietijd aan de Toneelacademie Maastricht. Zoekend naar een antwoord op de terugkerende vraag; waar is thuis en wanneer ben ik eindelijk volledig geïntegreerd?

 

Saman Amini (1989, Iran) produceert met zijn eigen stichting BLACK SHEEP CAN FLY met regisseur en scenarioschrijver Nima Mohagheghen en zakelijk leider Christine de Jager menselijke en maatschappelijk urgente verhalen die onderbelicht zijn in het theater, maar wel degelijk onderdeel uitmaken van onze samenleving.

 

 

Beste cabaretvoorstelling van 2022. Amini bereikt op zijn eigen wijze een perfecte symbiose tussen cabaret en theater, tussen licht en donker, tussen trauma en relativering.” - Ron Rijghard, NRC (5 sterren)

 

Saman Amini neemt de Nederlander én zichzelf op de hak in zijn hilarische show” - de Volkskrant (4 sterren)

 

Geestig, verbindend, maar ook op een manier die, terecht, een beetje pijn doet.” - Het Parool

 

Prachtig schurend cabaret van ras performer” - Scènes (4 sterren)