Grote Zaal
20:30 uur
€ 23,75

zet in je agenda

deel deze voorstelling

deel deze voorstelling

Muziekkenners beschouwen hem als een icoon van de Rockmuziek, een legende uit de jaren '60 met invloed tot op heden: de Canadese singer-songwriter Neil Young. Als kind kreeg hij een plastic ukelele van zijn vader waarmee zijn liefde voor snaarinstrumenten was geboren. Zestig jaar na dato speelt hij nog steeds met de wijsheid van een man die het leven heeft gezien en met het heilige vuur van een rocker die eeuwig wil blijven rocken. En dat werkt aanstekelijk.

 

Veertig jaar geleden draaiden we zijn platen helemaal grijs: ‘Tonight’s the Night’, ‘Harvest’, ‘American Stars & Bars’, ‘Zuma’, ‘After the Goldrush’, ‘Decade’. Zulke mooie muziek die nooit gaat vervelen. Deze viermansformatie laat het publiek de muziek van Neil Young beleven in al haar verscheidenheid; het ruige elektrische werk, de akoestische ‘country’ en de mooie kleine solosongs. De stem van de Vries lijkt zo op die van Young, dat hier wel sprake moet zijn van een vocale dubbelganger. Veel samenzang, gevarieerd solowerk en alles vol overgave en ‘in de geest van’. Een avondje nostalgie en muzikaliteit om nog lang van na te genieten.

 

 

Bezetting:

Henri de Vries: zang, piano, gitaar, mondharmonica

Gijsbert Diteweg: lapsteel, viool, gitaar

Danya Plugge: zang, bas

Bert Fonderie: zang, drums

 

‘De stemgelijkenis is werkelijk verbluffend.’ - Gritter

 

‘Wat een verademing is dan de Haagse Neil Young Tributeband, die zich moeiteloos en met volle overgave door het repertoire heen speelt en het publiek in extase mee weet te slepen. Een absolute aanrader voor ieder poppodium, theater of festival.’ - Robert-Jan Rueb, organisator R.G. Ruijs Stichting