Grote Zaal
20:30 uur
€24,25

zet in je agenda

deel deze voorstelling

deel deze voorstelling

try-out

 

Joost Spijkers is inmiddels een gevestigde naam in het theater. En terecht. De Groene Amsterdammer omschreef wel het beste waarom: “…SPIJKERS brengt zoveel meer dan een theaterconcert omdat Joost zoveel meer is dan een zanger. Hij is een geweldige acteur en liedperformer: soms zacht en teder, soms bitter en hard, soms ronduit clownesk.”  SPIJKERS melancholie, romantiek, muzikaliteit en soms rauwe kolder valt in de smaak bij pers, publiek en jury’s: SPIJKERS II werd bekroond met de prestigieuze Poelifinario voor meest indrukwekkende cabaretvoorstelling. Ook HOTEL SPIJKERS kreeg een nominatie voor de Poelifinario 2022. Als klap op de vuurpijl won het nummer Welkom Thuis uit die voorstelling de Annie MG Schmidtprijs voor het beste theaterlied van 2021.

 

Dit seizoen tourt Joost Spijkers met zijn band door het land met de nieuwe show: SPIJKERPALEIS. Een man verdwaalt in het SPIJKERPALEIS tussen alle spiegels. In het doolhof van spiegels ziet Joost zijn geliefden, ouders, kinderen, vriend en vijand en daarmee: zichzelf. De mens bestaat immers bij de gratie van de mensen die hem omringen. ‘Ik ben door jou’. Daarom is eenzaamheid zo’n genadeloos gif. Omdat Joost zich realiseerde dat zijn leven na iedere ontmoeting anders was dan ervoor, verdienen ze allemaal een lied. Deze show is een caleidoscopische collage van warmbloedige monumentjes voor hen. Is deze man een gek die zijn eigen wereld creëert en zijn familie en vrienden in spiegels ziet, of is hij juist een genie die het antigif in handen heeft?

 

 

Joost Spijkers zingt, speelt, danst en vertelt. Titus Tiel Groenestege is de regisseur, de teksten zijn opnieuw van Peer Wittenbols. De sfeervolle muziek, soms weemoedig, dan weer uitbundig, bestaat uit bewerkingen van eeuwenoude traditionals en nieuw geschreven composities van Arend Niks, Stanislav Mitrovic´, Andreas Suntrop en Joost Spijkers.