Grote Zaal
19:30 uur
€23,75

zet in je agenda

deel deze voorstelling

deel deze voorstelling

Gastprogrammering; Turks gesproken

 

Want elke weg leidt tenslotte naar Rome en elke verliezer zoekt altijd naar de liefde.

 

Een jong stel koos een consulaat in Rome voor hun eerste officiële stap in hun relatie op weg naar geluk. Er gaan echter minuten voorbij in het consulaat van Rome. Ze kunnen niet trouwen! Een moord in Rome wordt een bruiloft! Maar het is niet het jonge paar dat sterft of trouwt! “Romada cinayet” is een tragikomisch spel dat begint als een roman van Agahtha Cristie en de indruk wekt dat er elk moment een moord kan plaatsvinden, ondanks de komische elementen in het stuk. Maar aan het einde van het spel is er geen moordenaar of moordenaar! Moord is de interpretatie van man-vrouwrelaties uit de ontaarde wereld van vandaag. Eén act, met zijn nooit eindigende tempo, neemt het publiek mee naar een interessant huwelijk op het consulaat en een interessant verhoor door de ogen van een echtscheidingsadvocaat.

 

Artiesten:

Çiçek Dilligil

Kubilay Penbeklioglu

Melek Sahin

Burak Uyanik

Dilara Mücaviroglu

 

 

“Çünkü ne de olsa her yol Roma’ya çikar, her kaybeden de mutlaka aski arar.”

 

Genç bir çift mutluluga atacaklari ilk resmi adim için Roma’da bir konsoloslugu seçmislerdir. Ancak Roma Konsoloslugunda dakikalar geçer. Bir türlü nikah kiyilamaz.! Roma’da bir cinayet bir dügün olacaktir! Ancak ölen veya evlenen genç çift degildir! Roma’da Bir Cinayet, sanki gerçekten bir Agahtha Cristie romani gibi baslayip oyun boyunca komedi unsurlarina ragmen her an bir cinayet olacagi izlenimi veren traji komik bir oyundur. Ancak oyunun sonunda bir katil ya da cinayet yoktur! Cinayet kadin-erkek iliskilerinin günümüz yozlasan dünyasindan yorumlanmasidir.

 

Tek perde, asla inmeyen temposuyla ROMA’DA BIR CINAYET izleyenleri Roma Konsoloslugunda ilginç bir evlilige ve bir bosanma avukatinin gözünden ilginç bir sorguya götürüyor.