Grote Zaal
20:30 uur
€ 25,-

zet in je agenda

deel deze voorstelling

deel deze voorstelling

In 2023 viert Stichting Jazz in Arnhem haar 30-jarig bestaan! Het belooft een bijzonder concert te worden met een Vlaamse (super)jazz groep in het Posttheater.

 

Trompettist Bert Joris, één van de toonaangevende jazzmeesters die België rijk is, bundelt zijn krachten met zoon Sam in een frisse en inspirerende samenwerking ter ere van zijn 65ste verjaardag. Dit feestelijk concert is de ideale aanleiding om Sams jazzoctet na tien jaar opnieuw samen te brengen.

 

De leden van het octet hebben een bijzondere band met elkaar door de verschillende projecten die hen onderling verbinden, maar ook met Bert Joris die als pedagoog en muzikant een inspirerende rol speelde in hun muzikale ontwikkeling. Het repertoire van Bert Joris vormt het uitgangspunt maar speciaal voor de gelegenheid en bezetting stelt hij een nieuw programma samen! Het jazzoctet zorgt voor een frisse toets waarbij openheid en vrijheid voorop staan. De nieuwe interpretatie van Bert Joris’ muziek zorgt voor een unieke muzikale communicatie die teruggaat naar de essentie van de composities: warm, uitnodigend en bovenal verrassend.

 

Sam Joris Octet feat. Bert Joris

 

Bert Joris: trompet

Sam Joris: trompet

Rob Banken: saxofoon

Bruno Van Der Haegen: saxofoon

Peter Delannoye: trombone

Joppe Bestevaar: saxofoon

Wout Gooris: piano

Janos Bruneel: bas

Jelle Van Giel: drums