Kleine Zaal
11:00 uur
€9,50

zet in je agenda

deel deze voorstelling

deel deze voorstelling

Het sprookje waarin genderrollen op de schop gaan. Geschikt voor kinderen vanaf 3 tot en met 8 jaar.

 

Filip en Fiona willen het beste sprookje ooit bouwen. Gelukkig hebben ze een boek waarin precies staat omschreven hoe je dat doet: de Ontzettend Helder Geformuleerde Handleiding voor het Algemeen Stappenplan der Sprookjes - de O.H.G.H.A.S.S. Daarin staat dat ze een heldhaftige ridder, een enge draak en een hulpeloze prinses nodig hebben. Dat klinkt vrij eenvoudig, toch?

 

Maar, in de loop van het verhaal raken ze in de knoop met de O.H.G.H.A.S.S.. Filip en Fiona willen allemaal dingen die volgens de O.H.G.H.A.S.S. niet tot het beste sprookje ooit leiden. Of misschien toch wel? Kan de Ridder ook de jurk aan? Kan een meisje een draak spelen?

 

Met humor en behendigheid zetten twee acteurs deze voorstelling als een bouwpakket in elkaar. Al gauw wordt duidelijk dat de standaard genderrollen losgelaten moeten worden om het sprookje tot leven te brengen. En wie weet ontdekken Fiona en Filip kanten van zichzelf die ze nog niet kenden.

 

over Vreeken en Van der Pijl

Vreeken & Van der Pijl maken humoristische voorstellingen waarin het jonge publiek op een speelse en interactieve manier voor het eerst kennis maakt met maatschappelijke thema's.

 

Inclusief een glaasje ranja, exclusief overige consumpties