Kleine Zaal
20:30 uur
€19,25

zet in je agenda

deel deze voorstelling

deel deze voorstelling

Nederbelg Bas Birker is best sympathiek. Voor een Hollander. Maar schijn bedriegt. Diep vanbinnen zit een dik drammerig Duitsertje met een voorliefde voor orde, stiptheid en bovenal zichzelf. Noem het arrogant, noem het egocentrisch, maar zelfkennis is het begin van alle wijsheid.

 

‘In blijde verachting’ is een reisverslag van de zoektocht naar Bassies diepste binnenste, te beginnen bij de ruggengraat. Een roadtrip langs ziekenhuizen, doodsangsten en onhebbelijkheden, om uiteindelijk de schoonheid te vinden in een grote berg lelijkheid. Een beetje zoals België, maar dan minder verdeeld.

 

Birker twijfelt, worstelt en beslist. Zo kan hij in de tweede helft van zijn leven, met opgeheven hoofd en redelijke rechte rug, in ieder geval zichzelf onder ogen komen. Maar niet voordat hij jou eens recht heeft aangekeken. Want misschien is met Bas een hele hoop mis, met de rest van jullie is het sowieso veel erger gesteld.

 

 

De pers over "in blijde verachting"

 

De Morgen: "In zijn slot onderstreept Birker andermaal dat hij zijn plaats aan de top van de Vlaamse en Nederlandse podiumhumor verdient."

Radio 1 - Nieuwe Feiten: "Mijn medische ellende heeft me tot een soort verandering gedwongen."

De Morgen: "Niet met, wel ondanks alles lachen: Bas Birker maakt show over zijn medische rollercoaster."

Het Belang van Limburg: "Ook in doktersbezoeken en opnames in het hospitaal zit veel grappigheid."