Start kaartverkoop seizoen 2020-2021
In een normale situatie kreeg u begin mei leuke post, dan viel de nieuwe Cabaretladder op uw deurmat en kon het plannen van uw theateragenda weer beginnen. Vanwege alle onzekerheden presenteren we ons programma echter later dan u van ons gewend bent. Houd onze nieuwsbrief, socials en website in de gaten voor de start kaartverkoop. We hopen u in het nieuwe seizoen weer terug te zien, in welke vorm dan ook!

Bewaar je ticket, geniet later
COVID-19 raakt ons allemaal, ook de culturele sector en de sport. Veel voorstellingen, festivals, wedstrijden en concerten worden noodgedwongen verplaatst of afgelast; musea en monumenten sluiten hun deuren. De verschillende brancheverenigingen slaan de handen ineen en roepen hun bezoekers op om hun ticket te bewaren tot de deuren weer opengaan: Bewaar je ticket, geniet later.

Nederlandse theaters, concertzalen, poppodia, evenement- en sportorganisatoren, musea en festivals vragen gezamenlijk aan bezoekers om hun tickets te behouden en zo de culturele sector te steunen. De sector heeft in gezamenlijkheid een regeling ontwikkeld, met ondersteuning van het ministerie van OC&W en volgens de regels van de ACM. Lees hier meer.

Posttheater introduceert V-tickets
Als ons land weer op gang komt, dan zal dat in de vorm zijn van de ‘anderhalvemetersamenleving’. Terug naar ‘normaal’ zit er voorlopig niet in. En dus zijn we druk bezig met het bedenken van aanpassingen.

De zaalcapaciteit zal met de 1,5 meter norm flink verminderen. Naast de normale e-tickets gaan we in het nieuwe seizoen dan ook V-tickets verkopen. Het V-ticket staat voor Video, Virtueel en ook Virus. Met het V-ticket is het mogelijk om live een theatervoorstelling bij te wonen. En dit thuis op de bank. Alleen, met je partner of het gezin via streaming live meegenieten van daarvoor geselecteerde voorstellingen.

Na het uitbreken van het coronavirus heeft Posttheater haar eerder ontwikkelde plan de ‘gridkijker’ weer opgepakt. De gridkijker is ooit ontwikkeld om derden (regie, producent en anderen) live met de voorstelling mee te laten meekijken zonder naar het theater te gaan. Dit was met name bedoeld voor voorstellingen in de try-out fase. Nu zetten we deze livestream op om tijdens de coronamaatregelen deels van de zaal fysiek te vullen met bezoekers en deels middels een V-ticket.

De kopers van een V-ticket krijgen 10 minuten voor aanvang een link gemaild waarmee zij de voorstelling vanuit thuis via de livestream kunnen volgen. De prijs is enkele euro’s goedkoper en geeft bovendien de mogelijkheid om met alle aanwezigen in de huiskamer de voorstelling te volgen.

Om de sfeer van het theater in stand te houden worden de eerste 2 rijen ook in beeld gebracht. Natuurlijk is het niet te vergelijken met de theaterbeleving in de zaal, maar het geeft wel de mogelijkheid voor de artiesten om te spelen en voor het publiek om hun favoriete artiest te zien.

Ook voor na de Coronacrisis geeft het de mogelijkheid aan mensen, die om welke reden dan ook niet naar het theater kunnen komen, de voorstelling bij te wonen. Het is een aanvulling op de traditionele kaartverkoop.

Pers:

Lees het persbericht Posttheater introduceert V-tickets.

Lees het artikel in De Gelderlander van 12 mei 2020

Beluister het interview bij Astrid Out Of The Box op NPO1.

Nieuwe website
Ondanks dat het theater momenteel is gesloten, zijn wij achter de schermen druk bezig met het programma voor het volgende seizoen, de verschillende mogelijkheden voor de ‘anderhalvemetersamenleving’ op een rij te zetten en wordt er onderhoud aan het pand gepleegd.

Ook wordt er hard gewerkt aan een nieuwe website. Moderner, overzichtelijker en met een responsive design. Ook op uw smartphone en tablet wordt het nóg eenvoudiger om uw tickets te  bestellen.