Posttheater introduceert V-ticket
Als ons land weer op gang komt, is dat in de vorm van de ‘anderhalvemetersamenleving’. Terug naar ‘normaal’ zit er voorlopig helaas niet in. En dus zijn we druk bezig met het bedenken van alternatieven.

De zaalcapaciteit vermindert met de
1,5 meter norm flink, slechts 30% van de zitplaatsen is beschikbaar. Naast het normale E-ticket kunt u in het nieuwe seizoen ook voor een V-ticket kiezen.
Het V-ticket staat voor Video, Virtueel en -in dit geval- ook Virus. Met het V-ticket is het mogelijk om live een theatervoorstelling bij te wonen. En dit thuis op de bank. Alleen, met je partner of het gezin via streaming live meegenieten van daarvoor geselecteerde voorstellingen. Betaal minder en kijk gezellig met z‘n allen!

De koper van een V-ticket ontvangt ruim voor aanvang van de voorstelling per mail een unieke link waarmee de voorstelling vanuit huis via de livestream kan worden bekeken. De koper van een V-ticket is zelf verantwoordelijk voor de benodigde hardware, software (zorg voor een recente browser) en een goede wifi-verbinding. U kunt de stream bekijken op uw laptop, tablet, mobiele telefoon of streamen naar of op uw (smart) televisie.

Natuurlijk is een livestream niet te vergelijken met de theaterbeleving in de zaal, maar het geeft wel de mogelijkheid voor de artiesten om te spelen, voor het publiek om hun favoriete artiesten te zien en voor het in stand houden van het theater in deze -financieel- moeilijke tijden. Met verschillende camera’s brengen we de sfeer van het theater, zo goed als mogelijk, over naar uw huiskamer.

Ook na de coronacrisis biedt de livestream de mogelijkheid aan personen, die om welke reden dan ook niet naar het theater kunnen komen, een voorstelling bij te wonen. Het is een aanvulling op de traditionele kaartverkoop. Naast het beperkte aantal E-tickets worden er niet meer V-tickets verkocht dan de normale zaalcapaciteit, dit om andere theaters niet te beconcurreren bij een lopende tour.

Copyright
Alle rechten voorbehouden. Koper van een V-ticket is het niet toegestaan een enkel deel van de livestream-voorstelling te reproduceren, verspreiden of uit te zenden in welke vorm en door welk middel dan ook, of op te slaan in een database of terugzoeksysteem.

Na het uitbreken van het coronavirus heeft Posttheater haar eerder ontwikkelde plan de ‘gridkijker’ weer opgepakt. De gridkijker is ooit ontwikkeld om derden (regie, producent en anderen) live met de voorstelling te laten meekijken zonder naar het theater te gaan. Dit was met name bedoeld voor voorstellingen in de try-out fase. Nu zetten we deze livestream op om tijdens de coronamaatregelen deels van de zaal fysiek te vullen met bezoekers en deels middels een V-ticket.


Pers:

Lees het persbericht Posttheater introduceert V-tickets.

Lees het artikel in De Gelderlander van 12 mei 2020

Beluister het interview bij Astrid Out Of The Box op NPO1.