Grote Zaal
20:30 uur
€21,25

zet in je agenda

deel deze voorstelling

deel deze voorstelling

try-out / debuutprogramma

 

Zelfverzekerd en ontwapenend

 

2020 wordt hét jaar voor Glodi Lugungu. Hij heeft er zin in. Eindelijk mag hij doen waar hij daarvoor alleen van droomde: zijn eerste avondvullende theatershow maken.

 

Glodi Lugungu neemt je met zijn onverwachte opvattingen en hilarische verhalen altijd net even mee naar de andere kant van het verhaal.  

 

Glodi is op jonge leeftijd gevlucht uit DR Congo en opgegroeid in Dommelen, bij Eindhoven, in een gezin van 9 kinderen. Hij werd opgevoed als voetballer maar zijn voetbalvrienden zagen al snel dat er in hem een comedian schuilde door alle grappige verhalen die hij vertelde in de kleedkamer na afloop van de training.

 

Ook Glodi’s familie, overigens een hele goede bron voor zijn verhalen, zag een jongen die misschien meer thuishoort op een podium dan een voetbalveld.

 

Hij waagde de sprong bij comedyclub Toomler in Amsterdam. Met succes. In 2017 deed hij auditie bij Comedytrain en er volgde een aspirant-lidmaatschap bij het collectief. In 2018 won Glodi zowel de jury- als de publieksprijs van het Amsterdams Kleinkunst Festival.  

 

“Glodi staat zelfverzekerd, met een ontwapenende charme en veel schwung op het podium. Zijn semi-naïeve presentatie koppelt hij aan enkele sterke en oergeestige verhalen.”- Jury AKF 2018  

 

De Volkskrant heeft Glodi uitgeroepen tot hét comedytalent van 2020.  

Daar zou je klamme handen van kunnen krijgen.

Maar ach.