Kleine Zaal
20:30 uur
€19,75

zet in je agenda

deel deze voorstelling

deel deze voorstelling

Fieke Opdam is cabaretier en was non. Op haar 18e haalde ze de krantenkoppen als ‘de jongste non van Nederland’ omdat zij haar haar rode scooter inwisselde voor een 8,5 jaar durend leven als Zuster Luca. Een veelbewogen leven bestaande uit het zingen van psalmen, het poetsen van vloeren en het werken met weeskinderen in Chicago of hoogbejaarden in St Louis.

 

Tijdens de studie pedagogische wetenschappen, welke ze volgde in Amsterdam, keerde het tij en sloot zij de dikke kloosterdeuren achter zich om opnieuw te beginnen aan een leven buiten de muren. Het podium werd haar nieuwe pad en in 2020 studeerde ze af aan de Koningstheateracademie te ’s Hertogenbosch. Al snel volgde Cameretten in 2021, waar de Jury haar prees om haar ‘sterke persoonlijkheid die vol passie en overgave op het toneel staat’.

 

Met haar programma Non-Actief, geregisseerd door Karin Bloemen, heeft ze als aanstormend cabaretière maar één doel: de wereld met beide handen vastgrijpen, haar flink door elkaar schudden en alles wat met conventies en taboes te maken heeft vertrappen tot een podium.